Quantcast
Channel: Lily.fi - Itse tehty
Viewing all articles
Browse latest Browse all 7803

Marianne-neulatyyny

$
0
0

Mariannemekon jämäpalasta syntyi uusi neulatyyny.

P8220460.JPG

Taustalla verhojen jämäpalasta ja vanhan tyynyliinan pitsistä ompelemani läppärikotelo

Selailin Pinterestin käsityöosastoa ja sain viimein tarpeekseni siitä, että vanha neulatyynyni on liian pieni. Sen rannelenkki on hivenen liian lyhyt, mutta itse tyyny on myös vähän liian ohut, joten pistelen välillä itseäni sen läpi. Auts.

P8220450.JPG

P8220451.JPG

Ankkurinapista kuitenkin tykkään, joten se sai siirtyä uuteen tyynyyni

Neulatyynyyn tarvittiin: pieni pala päällikangasta, tukikangasta ja fleeceä (koska päällikankaani on ohutta puuvillaa), pieni pala tarranauhaa rannekkeeseen, vahvaa polyesterilankaa päällilangoitusta varten (moulinelanka olisi varmaan vielä parempaa), nappi, täytettä ja harppi tai vaikka pieni kulho ympyrän piirtämistä varten.

P8220449.JPG

Tutoriaaleja vastaaviin neulatyynyihin on internet pullollaan, esim. täällä on hyvä (englanniksi), joten kerron tässä vain pari omaa niksiäni. Ensimmäinen liittyy rannekkeeseen.

Minun ranteeni on ympärysmitaltaan pari milliä yli 14 cm, joten kaistaleeni olivat 4 cm x 20 cm. Ompele kaistaleet yhteen oikeat puolet vastakkain kolmelta reunaltaan, niin että toinen pääty jää auki. Leikkaa ommellun päädyn kulmat pois läheltä ommelta ja silitä päädyn saumavarat auki.

P8220452.JPG

Käytä kääntämiseen jotain pitkää ja tylppää esinettä, kuten vaikka kauhan vartta tai neulepuikon päätä.

P8220454.JPG

Työnnä esineen avulla ommeltu pääty rannekkeen sisälle...

P8220455.JPG

...ja käännä ranneke ympäri.

P8220456.JPG

Päädyn kulmat voi nyppiä varovasti esiin neulalla.

P8220457.JPG

Lovesin myös toisen pään kulmat, ennen kuin käänsin ne sisään ja päällitikkasin rannekkeen ympäri ja ompelin tarranauhan palat paikoilleen.

Sitten itse tyynyyn. Jos käytät harppia ympyröiden piirtämiseen, merkkaa saman tien ympyrän keskikohta kynällä kankaan päällipuolelle. Näin tyynyn täyttämisen jälkeen ei tarvitse arpoa, mistä kohti neula pitää työntää sisään ja ulos päällilangoitusta varten. Omien ympyröideni halkaisija oli noin 13 cm. Kankaan voi myös tikata läheltä reunaa liestymisen estämiseksi. Itse tikkasin fleecen yhteen puuvillan kanssa, etteivät palat pääse liikkumaan, kun ne ommellaan kaikki yhteen.

P8220453.JPG Sitten vain ympyrät yhteen oikeat puolet vastakkain. Kannattaa jättää kyllin iso (noin 5 cm) aukko kääntämistä varten, etenkin jos välissä on fleeceä, ettei tarvitse kiroilla yrittäessään tunkea kangasta ulos parin sentin aukosta. Siinä saattaa parhaillaan repiä joko kankaan reunat tai sauman (krhm, kokemusta on). Sitten täyte sisään ja aukko kiinni pienin pistoin käsin ompelemalla. Aukon reunojen saumavarat voi harsia kiinni ompelun ajaksi, niin lopputuloksesta tulee siisti. Päällilangoituksen jälkeen ompelin rannekkeen kiinni tyynyyn käsin. 

P8220461.JPG

P8220462.JPG

Ommellessani soi ovikello, ja postimies ojensi minulle kaksi pakettia: McCallilta tilaamani kaavat ja materiaaleja Suureen Alusvaateprojektiin. Sitä siis luvassa seuraavaksi!

P8220458.JPG

P.S. Ensiapurulla on nyt testattu käytännössä ja hyvin toimii.

 

Kuvat: Sunroom


Viewing all articles
Browse latest Browse all 7803

Trending Articles